arcelik-ka-danismanlik

Kaos ve Belirsizlikle Karşılaştığımızda Kendimizi ve Başkalarını Nasıl Yakınlaştırabiliriz?

Tüm insanlar yaratıcı, becerikli ve bütündür. Ancak bazen kaos ve belirsizlik içinde kendimizden ve başkalarından kopabiliriz. Bu web seminerinde, deneyiminize güvenme ve yardım isteme cesaretine sahip olmanın, becerikliliğinizi ve yaratıcılığınızı nasıl serbest bırakacağını keşfedeceksiniz.

Konuşmacılar: Sami Bugay – Dr Martin Egan 

Tarih: October 2nd, 11.00-12.00

Molped_01

MOLPED’den Kız Sözü

Geleceğimizi desteklemek için hepimizin bugünden yapabilecekleri var!

Gençlerimizi, özellikle genç kızlarımızı desteklemek hem bir ebeveyn hem de bir profesyonel olarak önceliğimiz, bu projede birlikte yol alma fırsatını bulduğumuz tüm koçlarımıza ve bu alanı bize açan Hayat Holding’e teşekkür ederiz.

Proje Takımı

sami_bugay

Sami Bugay

Master Certified Coach MCC- ICF, NCC Leadership and Team Coach, Facilitator
Damla_Kocman

Damla Koçman

Professional Certified Coach PCC - ICF
Esra_Miller

Esra Miller

Professional Certified Coach PCC - ICF
Deniz_Balikci

Deniz Balıkçı

Professional Certified Coach PCC - ICF
Esin_Esen

Esin Esen

Professional Certified Coach PCC - ICF
Burak_akalin

Burak Akalın

Associate Certified Coach ACC - ICF
Zuhal_Yigit

Zuhal Yiğit

Associate Certified Coach ACC - ICF
Utkan_Kolat

Utkan Kolat

Associate Certified Coach ACC - ICF
Aycin_Teker

Ayçin Teker

Associate Certified Coach ACC - ICF
yazilar-800x600_mini_mba

Liderlik Gelişim Mini MBA Sertifika Programı

PROGRAM

Bahçeşehir Üniversitesi ve Yenibirlider Derneği iş birliği ile düzenlenen Liderlik Gelişim Mini MBA Programı, katılımcılara sürdürülebilir bir liderlik ekosisteminin temellerini atma ve hayatın her alanında etkili olabilecek liderlik yaklaşımını yaygınlaştırmayı amaçlamaktadır,

Çeşitli öncü şirketlerden profesyonellerin eğitmen olarak yer aldığı,  öncü bir eğitim programı olan “Liderlik Gelişim Mini MBA Sertifika Programı” aynı zamanda yüksek lisans öğrencilerimiz için (belirli programlarda) yüksek lisans dersi olarak tasarlanmıştır.

2019-2020 Bahar Döneminde 15 Şubat – 23 Mayıs 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan programın ücreti 4900 TL’dir.  Yenibirlider Ekosistemine,  BAU mezunları ve öğrenciler programa %50 burs imkanı ile kayıt yaptırabilecektir.

İLETİŞİM

Sorularınız için program koordinatörü Büşra BÜRLÜKKARA (0212-381-57-35 ve busra.burlukkara@gss.bau.edu.tr) ile irtibata geçebilir ya da formu doldurabilirsiniz. https://forms.gle/zTy45qqNQNrcnfJaA

EĞİTİMCİLER

  • Aret Vartanyan, Yaşam Atölyesi
  • Derya İren, Siemens Türkiye
  • Emre Başkan, Azor Brand & People Solutions
  • Emre Gür, CİFE Türkiye
  • Esra Şengülen Ünsür, Artı İletişim Yönetimi
  • İzlem Erdem, Türkiye İş Bankası
  • Sami Bugay, KA Danışmanlık
  • Sezgin Lüle, Türkiye İş Bankası
  • Tal Garih, Alarko Holding
  • Tuğçe Aslan, Bahçeşehir Üniversitesi
  • Tuncer Köklü, Ata Holding
  • Jülide Erdoğan, Yenibirlider Derneği
  • Rana Birden, Kale Grubu
yazilar-800x600-evde-kal

#Evdekalan İTÜ’lülere Mezundan Gelişim Sohbetleri:İçimizdeki Dinginliği Koruyabilmek

COVID19 O ile birlikte hiç beklemediğimiz bir dönüşüm sürecine hep birlikte girdik hatta girmek zorunda kaldık, ve en endişe verici olanı da galiba bu sadece bir başlangıç… sürecin finansal etkilerini henüz görmedik, gelebilecek ikinci dalga ise zaten önümüzde bizi bekleyen zor zorlayıcı koşulları daha da sertleştirecek gibi duruyor.

“Türbülanslı Zamanlarda İçimizdeki Dinginliği Koruyabilmek” webinarımızda bu ve benzeri durumlarla nasıl başa çıkabiliriz sorusunun yanıtlarını özetlemeye çalıştık.

yazilar-800x600-evde-kal-sosyal

Beraber BİRLİKTE olmak

Uluslarası gönüllü çalışma grubumuz ile Sağlık Çalışanlarını desteklemek için hazırladığımız, onların geçirdikleri bu vefakâr süreçteki zorluklarını daha kolay yönetmelerini sağlayan sistemik bir akışı sizlerle paylaşıp yaymanızı rica ediyoruz. İlgili dosyayı aşağıdaki bağlantıdan indirebilir ve çevrenize yollayabilirsiniz.

#evdekal #destekverorg

Sami Bugay

blog1-800x371-1

Bireysel Motivasyon için 10 Sihirli Adım

Motivasyon, mutlu ve başarılı olmak için hayati önem taşır. Aşağıdaki ipuçları, kendi kendinizi motive etmenize ve bunu sürdürebilmenize yardımcı olacaktır. Bunlar, pratik ve sonuca yönelik tavsiyelerdir. Uygulamadığınız sürece, genel kültürden öteye geçmeyeceklerdir.

1. HİKAYENİZİ YAZIN

Temiz bir kağıda bir iki paragraf olacak şekilde arzu ettiğiniz geleceğin hikayesini yazın. Gelecekte yapmakta olduğunuz şeyi, yaşadığınız yeri ve sahip olduklarınızı yazın. Bu sizi, hem şimdi hem de gelecekte motive edecektir.

2. GELECEĞİ GÖZÜNÜZDE CANLANDIRIN

Gözlerinizi kapatın ve kendinizi gelecekte ne yapıyor olarak görmek istiyorsanız, onu yaparken canlandırın. Sağlıklı bir şekilde koşuyorsunuz, bahçenizdeki çiçekler ile ilgileniyorsunuz ya da çalışıyorsunuz. Örneğin, hayaliniz küçük bir işyeri açmaksa, kendinizi açılış gününde, müşterileriniz ve çalışanlarınız ile selamlaşırken hayal edin. Böylece, hayallerinizi somutlaştırabilirsiniz.

3. GEÇMİŞİ GÖZÜNÜZDE CANLANDIRIN

Geçmişi gözünüzde canlandırdığınızda, daha önce nerede olduğunuzu ve ne kadar yol kat ettiğinizi görürsünüz. Planlı hedeflerinize ne kadar ulaştığınızı ve nerelerde hata yaptığınızı anlarsınız. Bu sizin doğru yolda ilerlemenizi sağlayacaktır. Bir şoförü düşünün, yalnızca önüne baksa ve dikiz aynasından yararlanmasa nelere maruz kalabilir. Zaman zaman geçmişe bakmak, en az şoförün dikiz aynasına bakması kadar yararlıdır.

4. BÜYÜK DÜŞÜNÜN

Geleceğiniz ile ilgili büyük düşünmekten korkmayın. Bu, kısa süreli başarısızlıklarınıza katlanmanızı kolaylaştıracaktır. Engeller, sizi durduramayacaktır. Çünkü, sizin gözleriniz büyük hedefe kilitlenmiş olacaktır. Uzun bir zamandan sonra sevdiğinize kavuşacağınızı düşünün, onu tren garından almaya giderken, bardaktan boşanırcasına yağan, sizi sırılsıklam eden yağmur, rahatsız eder mi?

5. KENDİNİZİ EĞİTİN

Hedef ya da hayaliniz ile ilgili her şeyi öğrenin, okuyun, konuşun, dinleyin ve deneyin. Eğer bir yazar olmak istiyorsanız, ders alın, kitaplar okuyun, yazın, diğer yazarlar ile konuşun, atölye çalışmalarına katılın.

6. DÜZENLİ OLUN

Temiz, düzenli ve iyi organize edilmiş bir ev, ofis ve hayat, motive edilmiş akıl için olmazsa olmaz niteliği taşımaktadır. Fiziksel dağınıklık, zihinsel dağınıklığa neden olur. Düzenli bir hayatınız olsun, böylece kendinizi her gün daha da zinde hissedeceksiniz. Örneğin, gece yatma, sabah kalkma saatiniz düzenli olsun. Mutlaka kahvaltı edin ve sabah en az yarım saat yürüyüş yapın.

7. EVİNİZDE VE OFİSİNİZDE MOTİVATÖRLERE YER VERİN

Evinizde, ofisinizde, arabanızda, cüzdanınızda size hedef ve hayallerinizi hatırlatacak sembollere, işaretlere, notlara ya da objelere yer verin. Bu hatırlatıcılar, sizin motivasyonunuzun devamının garantisi olacaklar. Son model bir araba sahibi olmayı mı istiyorsunuz? O halde hayalinizdeki arabanın resimlerini odanızın duvarına asın, cüzdanınızda saklayın ve ihtiyaç duyduğunuz an bakıp, hedefinizi hatırlayın.

8. GÖNÜLLÜ ÇALIŞMALARA KATILIN

Gönüllü olarak başka insanlara yardım edin. Bunu yaptığınızda, diğer insanları mutlu etmenin ne kadar tatmin edici bir şey olduğunu fark edeceksiniz. Haftasonları, eşinizle birlikte Çocuk Esirgeme Kurumu’na gitmek iyi bir fikir olabilir.

9. KENDİ MOTİVASYONUNUZ İLE BAŞKALARINI MOTİVE EDİN

En iyi öğrenme yöntemi, öğretmektir. Çocuklarınızın motive olmalarına, arkadaşlarınızın daha etkili hedefler belirlemelerine, eşinizin kişisel hayallerine ulaşmasına yardımcı olun. Onlara yardımcı olduğunuz zamanlarda, aslında kendinize de yardım ediyor olacaksınız.

10. ÇOCUKLAR İLE ZAMAN GEÇİRİN

Çocuklar ile zaman geçirmek size perspektif kazandıracaktır. İşteki yada özel hayatınızdaki sıkıntı yada endişeler, çocuklarınız ile oynadığınızda eriyip gider. Çocuklar her şeye basit yollu bakarlar ve bunu öğrenmek bile bizim için kar sayılır.

Takim-ve-Kurum-Kulturu-danismanligi

Kurumlarda Bıkkınlık – Milliyet Gazetesi

Kurumların değişime diren-mesinin çeşitli nedenleri vardır. Aşağıda, bu direncin temel nedenlerini ve yaygınlığını görüyoruz.

  • Yüzde 80 oranında değişime karşı direnç,
  • Yüzde 70 oranında baştaki kişinin değişime hazır olmaması,
  • Yüzde 60 oranında gerçekçi olmayan beklentiler,
  • Yüzde 55 oranında değişim projesinin yeterli olmaması,
  • Yüzde 45 oranında değişim gerekçelerinin yeterince anlatılmaması,
  • Yüzde 42 oranında değişimin mükemmel tasarlanmamış olması,
  • Yüzde 40 oranında belirsizliklerin giderilmemiş olması,
  • Yüzde 35 oranında yetersiz yazılım desteği.

Kurum kültürü nedir?

Bir kurumda işlerin yapılış tarzı, içeride ve dışarıdaki problemlerin çözüm becerisi ile hedeflere ulaşma ve strateji oluşturmadaki işbirliği, o kurumun kültürünü oluşturur.

Bir kurumdaki düzensizlik ve tesirsizlik eğilimine “Kültürel Yetersizlik (Cultural Entropy)” denilmektedir. Etkinliğin azalması ve boş yere enerji tüketilmesi bu eğilim nedeniyle oluşur. Takım içi çekişmeler ve bıkkınlık(tükenmişlik) kendini gösterir. Doğal olarak, bu çeşit bıkkınlıkların genel ekonomik ve siyasi durumlardan etkileniyor olması da olasıdır. “Cultural Entropy” ölçülebilirdir ve gerek çalışan aidiyetine, gerekse ciro artışına önemli etki sağlar. “Cultural Entropy”nin düşük seviyeleri, daha iyi sayılır.

Yapılan hesaplamalara göre, kültürel yetersizliğin yüzde 10’un altına düşmesi, 3 yıl içinde kurum gelirlerinde yüzde 32.87 oranında artış sağlar. Kültürel yetersizliğin yüzde 29’un üstüne çıkması ise, gelir artışını, aynı sürede yüzde 11.07 seviyelerine düşürür.

Yetersizlik çalışması

Ülkemizde kurumlardaki kültürel yetersizlik konusunda en sonuç odaklı çalışmaları “KA Danışmanlık” yapıyor. Önce eksiklikler saptanıyor, ihtiyaç analizi yapılıyor; sonra kurumun nereden nereye gitmek istediği planlanıyor. Daha sonra bir kurum içi iletişim planı oluşturuluyor ve bu konuda lider koçluğu, takım koçluğu, gelişim dizaynı gibi birçok aksiyonun alınması sağlanıyor.

Bir kurumdaki düzensizlik, kopukluk ve etkisizliğin tam olarak azaltılması ve bu konudaki problemlerin çözülmesi, 3 ila 7 yıl sürdürebiliyor. Bu dönemde, hem çalışanların moralinin yükselmesi hem de kârlılığın artması, görülür ve ölçülebilir, bir sonuç yaratıyor.

Çalışma sırasında sadece objektif tedbirlerin alınması değil, psikolojik ve enerji güçlendirici tedbirlere de başvuruluyor. Kurumdaki iletişimsizlik ve etkisizlik azaldıkça, konulan sermaye karşısındaki gelir de süratle yükseliyor. Yapılan araştırmalarda, bu konuda alınan tedbirler sayesinde, kurum hisse fiyatlarının da, süratle yükseldiği gözlemlenmiş bulunuyor.Kurumlarda Bıkkınlık / Yaman Törüner, Milliyet, 18.03.2019http://m.milliyet.com.tr/yazarlar/yaman-toruner/kurumlarda-bikkinlik-2844102/